top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Årets första utställning i Järna 25/2-23
Så har årets första utställning, som även var en dubbel - varit och vi är nöjda med våra resultat;


HofS Sonata Arctica, Internationell Champion

HofS Xaar, cert

HofS Ä Levis, 2 cert

HofS Ö Shimizu, BIR-2 Senior, cert

HofS False News Tra2vels, kvalitet 1

HofS Winterhea2rt, kvalitet 1


Zoohydans Nypon; Internationell Champion

Piccoli Amici Carlotta, cert, Bästa senior.

Piccoli Amici Franzi, kvalitet 1

Valinors Blue Diamond, kvalitet 1

Valinors Drizzle, cert

Voice of My Father, cert

Tarinan Killian, kvalitet 1+2


Flyttade gjorde campbellsen Ahltins Pyssling och HofS Anatas till Dragons i Finland. I utbyte kom två campbells från Dragon's varav den ena med brittiska linjer. HofS It Won't Fa2de och HofS Humphrey B2 flyttade till Kristiina Saikonen i Finland och istället så kom Voice of My Father, kh nf, och I Ain't Worried, lh cinnamon-hane till HofS.


Slutligen flyttade HofS Kingdom of Hea2rt till Goldlines. Grimmreaper lånades ut till Zoohyddans och Puukiipijä lånades ut till Valiris. HofS Allanite, campbells, och HofS Chuck B2, guldhamster, flyttade till svenska hem.


Det var ett riktigt pyssel med att komma ihåg alla djur och ändå så glömdes en hamster hemma; söta HofS Carrot Top, som skulle flytta till Finland. Jag som skrivit lista och allt. Men den glömdes dessvärre bort att checkas av då jag vaknade lite väl sent på lördagmorgenen och inte fick upp Isobel i tid, så djuren packades med väldig hast, eftersom vi skulle vara på plats tidigt på Rönneberga bygdegård och även hämta upp Marie från Chibi-chan på vägen dit.


Vi kom dock i tid till utställningen och hjälpte till att ställa fram bord och blåsa in djur. Isobel var handler. Det var 411 anmälningar totalt till de båda utställningarna och då har SHS ingen barnklass eller pet-klass, så det var otroligt många hamstrar.


Som alltid är det lite lätt kaos innan man har blåst in alla djur och fått alla transporboxar på plats, men sedan flöt allt på smidigt, tycker jag. Det enda trista är att det alltid är samma personer som stannar kvar och städar :-P Jag förstår att det är svårt att hjälpa till ibland, men när man lämnar kvar kaffemuggar och tallrikar på golvet där man suttit och inte ens kan slänga dem i en soppåse eller ser att papperskorgen på toaletten är överfylld och det hamnar en massa skräp på golvet istället och man inte gör något åt saken.., det är lågt, tycker jag!


Till något roligare! Det var jättekul att träffa alla finska domare igen - senast var på Nordic Hamstershow i Finland i höstas. I år ska Nordic Hamstershow anordnas i Sverige av Svenska Hamstersällskapet - jättekul! Jag hoppas att även Danmark och Norge har möjlighet att vara med då.


Det var även årsmöte och jag blev invald som suppleant i styrelsen igen. Jag är glad över förtroendet! Vi fick reda på årets-hamstrarna och jag vill säga grattis till särskilt Margareta Henriksson med Mapilamis, som blev Årets uppfödare 2022 och även hade hamstrar med på topplistorna. Mycket välförtjänt! Även fina Milestones Carolina Reaper placerade sig välförtjänt etta som Bästa guldhamster 2022. Särskilt med långhår är det en bedrift då det är svårt att hålla långhårspäls i toppskick plus att längd etc brukar gå i "vågor" så det gäller att ha tur med utställningarna så att de "matchar" när pälsen är i form. Vi kan bara buga och bocka!


Vi själva kom ganska långt ner på Svenska Hamstersällskapets listor i år - vi har faktiskt mestadels ställt andra uppfödares djur (dvs våra tilltänkta avelsdjur) då våra egna haft ungar/varit parade :-) Så kan det gå. Hos Svenska Hamsterföreningen blev vi Årets guldhamsteruppfödare nr 3 och Happy (HofS Xaar) blev Bästa guldhamster-4:a och HofS Sonata Arctica blev 9:a. HofS Qadosh lyckades ta sig in på Bästa Guld-Pet 8:a med deltagande på en enda utställning - jippie!


När vi så kom hem på lördagskvällen så skulle alla djur till sina karantänburar och transportboxarna tömmas på strö, för att inga ovälkomna gäster (läs ohyra) skulle följa med. Så när det äntligen var dags att sova så somnade man ovaggad.


Söndag morgon inleddes med att vår hund Bandit fick ett CECS-anfall, som höll i sig rekordlänge och skrämde oss rejält. Nu är han återhämtad, som tur var, men denna händelse gjorde att jag var rätt låg resten av söndagen och bara tog det lugnt och såg till resten av djuren och diskade transportburar.
13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page