Sök
  • Tina

Alla hjärtans dag-utställningen....gick jättebra! :) Fantastiska Denise och hennes mamma hade gjort ett superjobb med både anskaffandet och dekoreringen av lokalen från bästa Partykungen samt fixat andra sponsorer från hela Gävle!


Dagen flöt på och var - som vanligt - väldigt trevlig :) Jag satt skrivare för Sebastian och bedömningarna flöt också på väldigt bra.


K-kullen gjorde debut med buller och bång! Katalin blev BIR-1, Bästa Junior och även BIS-1!! :-D

Kettil blev BIR-2:a! Kitaro fick HP för bästa rex (han var iofs den enda rexen ;-) ....men domarna är inte skyldiga att ge hp bara för att så jag ser det ändå positivt. Kaylie var nesliga 1 poäng ifrån cert!


I övrigt så fick alla utställda djur (vi hade 8 med oss) kvalitet 1, några med och några utan cert :) Genie har ett flertal cert men tog ett i senior klass nu efter sin kull (det är hon som är mamma för K-kullen), så nu är hon champion också :-D


Vad händer framöver? Jo, efter mycket velande fram och tillbaka, så har jag beslutat mig för att bli reggad uppfödare även i SHF. Jag kommer aldrig att bli lika aktiv där som jag är i SHS, för det är där jag har mitt hjärta, men jag ser det som en bonus för mina framtida hamsterköpare att köpa en hamster med stamtavla i båda föreningarna plus - rent krasst - så ger det bra PR att finnas med i SHFs register och hemsida över reggade uppfödare.


Pga SHFs registreringsregler har jag varit lite anti mot att regga där nu när jag har ett registrerat prefix, eftersom det försvinner helt när jag reggar. Köper någon ett djur från mig och reggar själv, så kommer däremot prefixet med inom parentes bakom namnet, vilket är bättre än inget, så därav att jag endast reggat ett fåtal djur sista tiden. Men egentligen är det väl bara att ta sig i kragen och se till att bli reggad, så får jag med mitt prefix och dessutom där det ska vara: först!


Så den 29/2 är det SHF-utställning och årsmöte i Uppsala och därefter blir det SHS-utställning på Arken Zoo i Kungens Kurva den 21 mars - spännande!!! :-D

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

OBS! Pga höjda bensinpriser tar vi fr o m 1 mars 2022 ut 150 kr/transport då vi tar med andras hamstrar till/från utställningar eller person inkl hamster. Rabatt vid fler transporter kan diskuteras. V

Det blev tyvärr bara två ungar av sex som överlevde i W-kullen, som fick Halloween-tema. Tre av ungarna dog i svällmage och den fjärde var bara "ynklig". Jättesorgligt, eftersom det fanns två riktigt

I lördags blev V-kullen 2 veckor och öppnade ögonen. Vi kunde konstatera att det är en nf umb-hane (ska förmodligen till Finland) samt 1 sobelhona och 1 sobelhane. Namntemat blir travhästar på V; så d