top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Händelserik start på april

Vi är inne i april månad och påskhelgen bjöd på riktigt fint väder - härligt! 1 april var det utställning i Vretstorp, en s k "uppbedömningsutställning", arrangerad av Svenska Hamstersällskapet, SHS. Alla fyra domare blev godkända, så himla roligt; jag - Tina Rosendahl - blev alltså godkänd standarddomare för guldhamster, Margareta Henriksson blev godkänd för Roborovski (tidigare godkänd för Rysk vintervit och guldhamster), Ulrika Lysholm blev godkänd för Rysk vintervit och Marie Uttersjö blev godkänd för Campbells.


Jag fick såklart inte tävla med någon av mina egna guldhamstrar, men hade ändå fyra med utom tävlan och av dessa fick tre cert - så roligt! Det var HofS Ö Shimizu, Picus Ilona och I Ain't Worried. HofS Fa2lse News Travels fick nöja sig med en slät etta.


Mina campbells fick nöja sig med släta ettor, men roborovskin Cantata's Lucyfur blev BIR med cert och fick en BIS-fjärdeplacering. Också jätteroligt! Han blev Årets Roborovski 2022 och har sedan dess suttit med en hona och varit lite "pensionerad" från utställning, men då Maggan skulle döma upp, så ställde vi upp och anmälde nästan alla robbar vi har och då var det extra roligt att han kunde visa att han är "still going strong".


Redan dagen,, 2 april, efter var det ytterligare en hamsterutställning, denna gång arrangerad av SHF i Heby. Vi deltog med 6 guldhamstrar och 3 egenuppfödda campbells. Dessutom deltog en hamsterköpare med sin HofS-hamster och det var superkul att höra hur de "klickat". Så är det ju inte alltid, tyvärr, av olika anledningar, men desto roligare när det verkligen gör det :-D


Shimizu fick cert och blev Bästa Senior, BIR samt BIS-1! Hon blev även Bästa vilttecknad.

Vår agouti-campbell Adamit blev BIR med CK samt A i Pet, likaså kullbrorsorna!

Bästa Rex blev HofS I Ca2n't Dance (ej ägd av oss) och HofS Ä Levis blev Bästa Senior Pet.


Efter denna helg var jag helt slut *S* Men med så fina resultat var det värt det!


I helgen var det påsk och även flyttdags för HofS Persefone D2, som flyttade till Tyskland till Nina Schommartz med Little Paw Rebels. Jag hoppas att hon fortsätter att utvecklas fint och att hon blir ett fint tillskott till Ninas avel :)


Vi åkte inte själva ner till Houten, som är en stor husdjursmässa där hamsteruppfödare från hela Europa brukar träffas för att utbyta avelsdjur, utan Persefone liftade med Eklövet's, som åkte dit tillsammans med Black Bee's och Antibes. De transporterade även hem en korthårig cinnamon-hane, uppfödd av Susan Washbrook med Lilliputs hamsters, till oss; Lilliput Victory, som vi hoppas ska utvecklas fint och kunna bli avelshane hos oss i framtiden.


Påsken var i övrigt rätt lugn. Vi har lilla Freddy på påsklov hos oss och har annars ätit mycket gott och varit ute i solen mycket samt tagit hand om våra egna hamstrar.


Hoppas ni har/har haft en fin påsk - här är vi tillbaka i normala "gängor" och jobbar.Lilliput Victory , 5 v, testar hjulet första kvällen i sitt nya hem. Han har fått sitt namn eftersom hans pappa heter Nelson. Ett av fartygen som den kände Lord Nelson hade, hette nämligen Victory.22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page