top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

HofS testar: Bästa transportboxen för din hamster

Ifall du ska ställa ut har SHF krav på en viss sorts transportbox av typen "petbox" (fyrkantig genomskinlig plastlåda med "platt" lock. SHF har samma krav endast vid SM.


Petboxar finns i olika märken och fabrikat. Den vanligaste är ExoTerras Faunarium, men det locket är lite mjukt och väldigt lätt för en guldhamster att gnaga sönder, särskilt honorna brukar vara experter på det och man ser ofta lådlock som är tejpade med silvertejp på utställningarna. UNDVIK!


(Till ExoTerras försvar ska jag påtala att dessa boxar främst är till för ödlor och reptiler samt när du odlar t.ex mask etc. Inte att transportera hamstrar.)

En annan variant är Repti-Zoos Petbox. Detta lock är tillverkat i kraftigare plast. Dock är det lätt för innovativa hamstrar att lära sig att putta upp hela locket. Även den lilla plastluckan på sidan brukar vara en svag punkt. Denna petbox är alltså snäppet bättre än ExoTerras och säkrar man locket med silvertejp är det en helt okej låda.Den i mitt tycke bästa petboxen i skrivande stund är Ferplast Geo Large, som du hittar på bl.a Arken Zoo eller Vetzoo.se. Locket är i kraftig plast och locket sitter på bra. Här har dock andra hamsterutställare höjt en varningens finger för att själva luckan i locket går att puttas upp av hamstern och att denna måste säkras. Detta är inget som någon av mina hamstrar ännu lyckats lista ut.
Andra burar för dig som inte ställer ut hos SHF eller på SM


Trixie Pico är en prisvärd transportbur som är hållbar och erbjuder trygghet i form av att sidorna är täckta. Luckan kan efter ett tag gå sönder i fästena och/eller bli lättare att putta upp för en guldhamster. Ifall du fäller över handtagen så säkras detta upp tillfälligt. Kom ihåg att aldrig bära transportburar i ev. handtag - olyckor har hänt där dessa lossnat (gäller generellt, inte just för Trixie Pico) - utan ALLTID med stöd underifrån.
Trixie har även kommit ut med en ny variant som blivit populär hos SHS-utställare; Trixie Friends On Tour. Själv har jag inte testat den och det är heller inget jag kommer att investera i då jag ställer ut för båda föreningarna och denna box går emot SHF:s utställningsregler.
92 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page