top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Nytt år, nya planer!


Proud daddy soon to be? :-D (Geishas Naswitt)


Många uppfödare har skrivit en "recap" om det gångna året, men jag har inte riktigt hunnit med det. Det har varit fullt upp med senaste kullen, hamsterköpare & Skåneresor samt eget julfirande och lite "ledighet". Får se ifall det blir en sådan vad tiden lider! :-D


Resan tur och retur till Claudia med BlackandBlue's i Skåne gick fint. Trist bara att det i princip bara blev in och hämta hamstrar, eftersom det alltid är kul att diskutera avel och hamstrar med andra hamsternördar. Jag visste dock att det var långt att åka och sista halvtimmen hem var extra seg, så det var verkligen skönt att få krypa till kojs den dagen.


Nu är iaf HofS Xena hemma igen och även tillskottet BlackandBlue's Rosemary, en trevlig och söt kopparhona. Planen är parning med vår sobelhane Kaburu, som vi inte själva har haft förmånen att använda ännu. Han har lånats ut till CoffeeBreak's, där han blev stolt pappa, samt till Happy hamsters, men den parningen gav aldrig några ungar, vilket jag misstänker har att göra med honans storlek, men det kan ju ha varit Kaburu också, så klart. Nu närmar sig Kaburu 2-årsstrecket, så frågan är ifall han fortfarande är fertil. Vill ändå göra ett försök då Kaburu har Queens- och Mapilamis-linjer bakom sig som är trist att "förlora", men jag kommer inte att göra någon omparning ifall det inte blir några ungar på det försöket :)


Vi väntar på en - ev två - campbellshonor från Valinors och har även gjort vår "första" (vi har faktiskt haft campbells tidigare, bl.a blev vår hona från Tsunamis Årets Campbell) campbellsparning (Ahltin's Turmalin och Geishas Naswitt), där förväntad kull i så fall kommer om någon dryg vecka. Det är ju inte alls säkert att parningen tagit sig, särskilt inte denna årstid, och i så fall kommer de få flytta ihop och ev. ungar får komma när de kommer :)


Gällande utställning så siktar vi härnäst på dubbelutställningen och årsmötet som Svenska Hamstersällskapet har den 25/2 i Järna - en internationell utställning med finska domare och en certutställning (hamstrarna bedöms bara, ingen placering sker) för svenska domare, dvs chans att kunna få två cert på samma dag!


Trist nog kom det en kallelse från SHF att de har årsmöte och utställning SAMMA dag i Gnagbladet (står ännu inget om det på hemsidan). Hade gärna velat vara med men kan inte klona mig eller djuren och med tanke på att det är dubbelutställning, internationella domare OCH i Stockholmsområdet, så är valet lätt.


Vill ni testa att ställa ut era HofS-hamstrar, oavsett om ni vill ställa ut i Järna eller hos SHF i Vretstorp, hör av er till mig så hjälper jag er och berättar allt ni behöver veta :) Man får testa att ställa ut en gång i vardera förening utan att behöva bli medlem.


Vill ni bli medlem och inte tidigare har varit medlem, så har SHF rabatt det första året för de som har köpt från en SHF-registrerad uppfödare. Uppge bara mitt uppfödarnummer 5691.

23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page