top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Oväntat tillskott till hamsteriet
Zoohyddans har nyligen fått en kull, där en av ungarna - en cinnamon-hane - kommer att bli långhår och därför inte kommer att behållas av Zoohyddan själva, eftersom deras inriktning är korthår.


Det var inte planerat med ytterligare en hane just nu, men när sådana här tillfällen dyker upp; att man har chans på en riktigt fin hamster, så tackar man inte nej, särskilt inte när man varit med om att det varit totalt stiltje på avelshamsterfronten.


Jag förstår inte riktigt dem som vågar tacka nej till sådana chanser och inte har ett vidare perspektiv än de närmsta 1-2 kullarna. Men sedan då? Jag använder med fördel äldre hanar i min avel som jag vet är friska och som jag hunnit meritera samt att du aldrig på förhand kan veta hur en unge utvecklas.


En hona bör vara ca 5 månader vid första kullen och det är minsta åldern som gäller för en hane, även om jag - som sagt - hellre använder äldre hanar. T.ex så är hanen jag använt till Cheap Monday 1,5 år och detsamma är hanen som användes till Ivi. Det går liksom inte att BÖRJA leta efter hane när det är aktuellt att para din hona eller ja, visst kan man göra så, men risken är att du inte får tag på någon eller får "nöja" dig med en halvbra, och det är inte så vi jobbar på HofS i alla fall ;-D


Så nu ser vi fram emot att få välkomna otroligt söta Zoohyddan's Nypon!!

22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page