top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Premiärutställning för Chessy & Caudry!Efter SHFs årsmöte i lördags var det bedömning för närvarande medlemmars hamstrar. Tyvärr var instruktionerna lite oklara och varje domare; 4 Pet-domare och 2 standarddomare, på plats fick själv välja antal hamstrar att döma på plats. Kombinationen begränsat antal anmälningar samt ingen begränsning på antal djur varje person kunde anmäla, ledde till att några inte kunde ställa alla sina djur i standardklass, t.ex vi :-(


Vi hann iaf få med Chessy i en standardklass samt pet och Caudry tyvärr bara i pet. Dock är vi väldigt nöjda med resultatet! Chessy fick CK och tog samtidigt sina tre "A:n" i Pet-klass för tre olika domare och erövrade därmed sin första titel; Silverpet! Registreringsansökan är ifylld i dag :)


Caudry fick hem två st "A:n" i Pet-klass. Hon hade fått med sig tre och en titel hon också ifall inte en av Pet-domarna anmärkt på "torr hud", vilket övriga två domare tydligen inte höll med om. Men så är det med utställning! En av domarna blev så förtjust i henne att hon ville ta med Caudry hem :) En annan av domarna blev förtjust i Chessy och har redan "paxat" en unge efter henne.


Så vi är verkligen nöjda med våra egenuppfödda tjejer och deras utställningsdebut gick över förväntan, men det roligaste var nog nästan att en av domarna sa att man nästan kunde gissa sig till vilka djur vi hade med oss, eftersom de alltid var så välhanterade, vilket värmde mitt hjärta #goalz


Hur gick då årsmötet? Jo, det var rätt vilda diskussioner emellanåt :-D Motionen jag skickade in ang att bibehålla även svenska godkända prefix röstades dock ner med ett fåtal röster - jag kanske skriver mer om det i ett annat blogginlägg. Däremot röstades en motion från Elisabeth Asp ang titlar på Ost-djur igenom roligt nog!

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page