top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Sorg & glädjeI helgen var det utställning i Kumla. Helgen inleddes inte så bra. Efter en tung period privat och på jobb, så hämtade jag hem Destina från sin fodervärd och hon vägde 100 gram mindre än vad fodervärden påstått innan jag anmälde henne till utställningen! Dvs mindre än när jag lämnade ifrån mig henne för en månad sedan.


Duprasi-bebisarna fyllde 5 veckor förra veckan och en av dem skulle med till Göteborg för att levereras till Nipegårdens, men tidigt på lördagmorgonen uppdagades att mamma Eevee bitit ihjäl alla ungar utom en, som gömt sig under pappa, som hade bitsår på svansen :-(


Tanken var ju att vi skulle ställa en uppfödargrupp och Destina ingick i en av tänkta våra konstellationer, men eftersom hon var så mager (134 g) så tvekade jag om ifall vi ens skulle ställa henne. Eftersom hon ändå var anmäld och vi skulle få betala ändå, så fick hon följa med. Det var bittert, för hon fick HP för sin vackra päls och hade hon haft rätt vikt hade hon nog fått Cert.


Vidare så hade jag reggat Fairlady fel - måste fått kortslutning. Hon är ju rost umb och inte cinnamon umb, vilket jag vet mycket väl, så hon fick ingen vidare bedömning, eftersom domaren gick på vad hon var reggad som. Future dömdes däremot inte som den rost hon är reggad som utan som en nf, d v s då är hon mycket dålig. Suck. Meeeen... domaren dömer!


Glädjen då? Jo, det blev så att vi ställde en umb-grupp istället bestående av Fendt, Chirac, Faraday och Fairlady och den fick HP samt VANN uppfödargrupp! Det var faktiskt hela 5 grupper med, 6 om man räknar att det även deltog en avelsgrupp. 3 av dessa fick HP och vår grupp vann, alltså! Så nu ska vi skriva ihop ansökan och avelsplan och skicka in till Svenska Hamstersällskapet för att bli registrerade uppfödare med registrerat prefix!!!


Vidare fick Caudry och Jila sina tredje cert och är numera utställningschampions! Även Chessy och Chirac (inlånad, kullbror till Chessy och Caudry) fick cert! Chessy och Caudry fick sina tredje guldstjärnor, vilket betyder är de numera är Guldpet! Finaste Caudry vann även BIS-Pet!


Jag satt som skrivare åt duktiga Sebastian Mårtensson, som dömde Campbells och gerbil pet. Vi har samma humor och han är så rolig, så han fick mig att skratta och nästan glömma den tragiska inledningen på helgen.


Vi fick även låna hem vackra Zoohyddan's Balthazar, som kommer att para Caudry inom snar framtid.


Doras kull är nu tre dagar gammal och verkar må fint. Med tanke på våra tidigare erfarenheter, så ropar vi dock inte hej förrän kullen är 14 dagar och har börjat öppna ögonen. Men det ska bli spännande att se vilka kön och färger som kommit ur denna kombination!

62 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page