top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

"Synd att ni ligger så långt bort"

...är en fras som vi ibland får höra.


HofS har hamsterköpare från hela avlånga Sverige, från såväl Skellefteå som Skåne, och åker själva "land och rike runt" på utställningar för att utvärdera våra hamstrar, såväl avkommor som blivande avelsdjur, och/eller för att låna hem "rätt" avelshane till en specifik hona.


Vi har även hamsterköpare från Finland, Norge och Nederländerna samt har själv importerat från Finland och Nederländerna.


Nu har vi förmånen att ha en egen bil, men ett tips för er som verkligen inte har möjlighet att transportera er själva för att hämta en hamster är att anlita transporthjälp.


Hur får man tag på "hamsterskjuts" då?


1: Utställningar: På utställningar samlas uppfödare och vanliga hamsterägare från vitt skilda delar av Sverige och ibland även från utlandet. Detta är ett vanligt sätt att få hem en hamster från precis den uppfödare man vill ha hamster ifrån. Håll koll på hamsterklubbarnas hemsidor för när det är utställningar och skriv efterlysning just då eller fråga uppfödaren.


2: Transportgrupper på Facebook: Sök på "transport" så kommer ett gäng olika grupper upp. Själva är vi medlemmar i t.ex Transporthjälpen för smådjur, Djurtransporthjälpen, Transporthjälp i Sverige, Djurskjutsen, men det finns många andra så in och sök eller annonsera själv.
10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page