top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Två nya champions i hamsteriet!

På julshowen blev två av HofS hamstrar både svenska och internationella champions och det är NordW-22, NordJW-22 Int & Sv Champion Picus Ilona och Int & Sv Champion Bbeauty's Grimmreaper!


Nämnde detta lite kort från min resultatredovisning från julshowen, men missade då att Grimm blivit både svensk & internationell champion. Det upptäckte jag när jag satt och sorterade bedömningssedlar för att fota och skicka in till Marie i styrelsen, som har hand om titelregistreringen.


Grimm kommer att lånas ut till Zoohyddans inom kort, så får vi testa och se ifall det kommer några ungar där. Både Yksi och Goldie gick ju tomma efter senaste parningen med Grimm, så vi håller just nu på och letar ny hane/hanar till dessa damer. Det blir Yksis sista försök.


Ilona kommer att paras i slutet av januari med fina Zoohyddan's Nypon, också cinnamon långhår, som blev Bästa Junior på årets sista utställning, Julshowen i Vretstorp för SHS. Han saknar ett cert för att bli champion, så 2023 års första utställning (som är en dubbelutställning) blir extra spännande ur den synpunkten!! :-O Blir det 0, 1 eller 2 cert? Det sistnämnda innebär att han blir både svenska och internationell champion - the betting game is on! Mycket hänger ju tyvärr på ifall hans päls behagar vara i form, vilket är iite av ett lotteri, tyvärr :) För oss är han dock världens finast oavsett ev. titlar <3


Det är lite småbittert att Ilona & Tarragona förhoppningsvis har ungar då, men men... Förhoppningsvis har mina egenuppfödda små stjärnor växt på sig lite till dess och kan visa framtassarna! :-DBBeauty's Grimmreaper, som fått riktigt fin djup och glöd i sin grundfärg. Här på SHFs agilitybana när vi stod i montern som Agria och SHF hade på Stockholm International Horseshow.Vackra Picus Ilona - blir hon den som bryter min jinx med cinnamon-/väldigt meriterade honor? Mina allra finaste honor har nämligen inte fått några överlevande ungar av olika tragiska anledningar. Den som lever får se...

14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page