top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Utställning på Mörkö 2/3I helgen var vi på SHFs utställning på Mörkö. Vi var hamstervakter åt Cessien, så vi tog med oss henne och Chessy. På vägen plockade vi upp Pia, som har vår avelshane BBeauty's Rover och några campbells, och även Eva, som är fodervärd åt Caudry. Vi var också "chaufförer" åt Deniques hamsteruppfödning och tog med tre stycken Bisquit-avkommor; Powderpuff, Dandelion och Buttercup!


Det var en s k dubbelutställning och det gick bra för "Team Hamsters of Sweden" :-D


BBeauty's Rover tog 1 cert och 1 ck samt blev Bästa Senior, Bästa korthår och BIR i grupp 1 (finsk domare). Fick dock AB av ena Pet-domaren för sin storlek och A av den andra.


Vår egenuppfödda Caudry fick 2 cert samt blev Bästa Junior-2:a i grupp 1 (finsk domare)!! Tydligen hade domaren haft svårt att välja mellan ettan och tvåan, skvallrade skrivaren, vilket var superkul att höra! Dock fick hon kvalitet AB i Pet för att domarna tyckte att hon var för stor - hahaha!


Chessy & Cessien (aka Sonja) fick två "släta" ettor, men eftersom de båda två hade bättre bedömning än Rover i standard, så känns det som en stor vinst ändå! Även här fick Chessy kvalitet AB i Pet pga att hon ansågs vara för stor (hon har inte blivit nämnvärt större sedan årsmötet och då fick hon 4 raka A:n, så jag vet inte om de ändrat sina bedömningskriterier på denna månad). Cessien/Sonja, som är lite mindre, fick två A:n i Pet och även ett HP för "pratig hamster".


Campbellsen Tsunamis Jila fick cert, blev bästa Junior Campbell och BIR. Hon fick även 2 A:n i Pet.


Dandelion fick 6.e placering i Pet-grupp 1 och Buttercup blev 3:a i Pet-grupp 2! I skrivande stund vet jag inte hur det gick i standard, för utställningen drog ut på tiden, så jag hann inte granska några bedömningssedlar innan jag lämnade över dem. Vi köpte inte ens cert- och ck-rosetter *S*


I övrigt träffade vi många trevliga människor; bl.a nya bekantskaper i form av Cissi Pettersson, Martina Börjesson & Bianca Falang förutom de "gamla vanliga". Superkul att det gick väldigt bra för Grayscale, Gizmos och Aklejas uppfödning - stort grattis!41 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page