top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Utställningsdags!

Imorgon är det utställningsdags igen. Denna gång hos SHF i Vretstorp.

Vi tar med oss några guldar, de som är relativt unga och inte är parade :) Samt tre av våra förstfödda kineser.


Nästa utställning blir relativt tätt inpå: nämligen SM den 10 oktober 2020 i Solna!


Alla HofS:are är varmt välkomna. Skriv till mig på messenger eller via sms, så besvarar jag alla era frågor!


Vi har tillskott i hamsteriet i form av en svart korthårig underbar hane från Zoohyddan's; Frieslander, samt så hade vi förmånen att få köpa Albas Knagertjes Ibex, en chocolate yellow hane, korthår, från uppfödningen Roxy's.


Dock har han gett sin tilltänkta fästmö J-girl nobben vid ett tillfälle, så vi låter honom få en chans till, annars sker parningen med Zoohyddan's Hiccup istället, som var den ursprungliga planen. Ibex samägs med Zoohyddan's.


Vi har sorgliga nyheter i form av att Carro förlorade sin kulll på 11 ungar :( De föddes på natten mellan den 22-23 och när vi kikade till dem på eftermiddagen så var alla ungar döda. De var orörda förutom en, som var halv, så vi kan bara spekulera i vad som har hänt. Ev att första ungen fastnat och hon har varit tvungen att bita hjäl den för att få ut den och att övriga ungar då dött i magen. Hon låg med sina ungar :-(


Hennes uppfödare ska snart para hennes kullsyster och utkomsten av den parningen kommer att avgöra ifall vi gör en omparning elller ifall vi säljer henne till sällskap istället. Alla hamstrar är inte lämpliga till avel och vi är bara glada över att Carro själv inte strök med.


Goda nyheter är att Isadis fött fyra ungar, så nu följer två jobbiga veckor av väntan för att se ifall de överlever eller ej. Vi håller tummarna!


Katalin är parad och där håller vi givetvis tummarna stenhårt.


Vår kineshona Jane Doe har fått en rekordkull på 8 ungar, där alla nu hunnit bli en vecka lite drygt och lever och mår bra. Det är så det är att vara uppfödare, det kan vara väldigt sorgligt emellanåt.Men det positiva i form av underbar feedback från er hamsterköpare gör det värt det.

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page