top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Vald till ordförande för SHS
Lördagen den 9 februari var det dags för årsmöte i Svenska Hamstersällskapet och jag hade äran att bli invald som ordförande. Det känns jätteroligt, för det finns sådan samlad erfarenhet och kompetens i föreningen och många roliga nyheter som jag inte kan vänta på att få berätta! En nyhet som jag kan dela redan nu är att motionen om att ta in gerbiler i föreningen klubbades igenom, så nu går det att regga gerbiler och från och med april-utställningen kan man även ställa ut gerbiler på våra utställningar - superkul! Även de mer exotiska gerbilarterna välkomnas och till en början kommer man att kunna ställa ut även dessa i pet-klass!


SHS hemsida kommer att utvecklas och få snyggare design och mer information. Även här har vi riktigt roliga planer!


En av föreningens ambitioner för 2019 är att ha utställningar på fler orter. Några av utställningarna är redan inbokade medan några månader är "öppna". Tanken är att vi ska tillfråga nuvarande medlemmar och potentiellt nya medlemmar på vilka orter man helst vill ha utställning. Jag har redan lagt ut en undersökning på ett av hamsterforumen på Facebook.


Vidare vill vi i SHS styrelse också öppna upp för drivande medlemmar och ta hjälp av dessa eldsjälar med att hitta bra lokaler för våra utställningar på dessa nya orter. Det enda krav vi har är att utställningarna ska gå plus/minus noll, vilket innebär att vi inte kan betala alltför mycket i lokalhyra samt att det måste finnas ett minsta antal hamstrar som anmäls för att vi ska kunna arrangera utställningen och skicka domare. Mer om detta kommer längre fram när vi haft vårt första styrelsemöte om ca 2 veckor.


En medlem frågade mig vad min roll som ordförande är och jag ser mig som en koordinator mellan de olika arbetsgrupperna som finns. Styrelsen är själva det beslutande organet, där vi tar upp frågor och bestämmer tillsammans i demokratisk anda.


Ta gärna kontakt med mig på Instagram eller Facebook ifall du vill hjälpa till eller har förslag!

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page