Att köpa hamster av ossrik 4

Vi är registrerade uppfödare i de bägge svenska hamsterföreningarna Svenska Hamstersällskapet och Svenska Hamsterföreningen.

 

Våra hamstrar levereras med registrerad stamtavla i bägge de svenska hamsterföreningarna Svenska Hamstersällskapet (SHS) samt Svenska Hamsterföreningen (SHF), övergångsfoder, en informationsfolder samt en "engångstransportbur" med bottenmaterial från uppväxtburen som du häller ut i er egna bur för att skapa trygghet. Till de kinesiska hamstrarna ingår även glukosstickor. Kinserna är glukostestade 2 ggr innan de säljs.

Du får givetvis livslång support och vi ställer även upp som hamstervakter för våra egenuppfödda hamstrar hela deras liv, givetvis i samråd så att vi inte själva är bortresta. Vi tar dessutom gärna med hamstern på utställningar ifall ni inte själva kan åka - hämtning och lämning hos oss :)

Innan du kontaktar oss för att köpa hamster vill vi att ni är ense om i familjen att ni ska skaffa en hamster!

 

Vi säljer ej till personer under 16 år utan målsmans tillstånd.

 

Vi vill också veta om hamstern är till sällskap, utställning eller avel. Vi hjälper gärna till ifall ni är nybörjare och ger råd, men kommer inte att sälja till dig som tänkt ha gallerbur, en bur som inte uppfyller våra rekommendationer eller ett hjul av galler/nät eller ett hjul som är mindre än 28 cm i diameter till guld och 20 cm i diameter till kinesisk hamster.

 

Vi vill vidare att ni garanterar god omvårdnad, mycket gos och varierad kost :-D

En guldhamster/kinesisk hamster från oss kostar 400 kronor och duprasis 600 kr. Till skillnad från många andra uppfödare kan du inte tinga någon hamster i förväg utan enbart ställa dig på intresselista när hamsterkullen är 14 dagar.

Intresse- /kölista?

 

Intresselistan öppnas först när kullen är minst 14 dagar gammal. Mycket kan nämligen hända på tiden från parning till att ungarna är leveransklara, allt från att den parade honan går tom, dör eller dödar sina ungar/ungarna dör av någon annan orsak till att personer på intresselistan köper hamster någon annanstans utan att meddela.

 

För att slippa skicka och invänta svar från alla på en lång lista har vi alltså därför lagt om vår taktik för att slippa lägga onödig tid på ren administration. Den tiden vill vi lägga på att ge god omvårdnad åt våra hamstrar istället :)

 

 Vi uppdaterar kontinuerligt vår instagram- och Facebook-sida Hamstersofsweden med senaste nytt: när hamstrarna är parade och aktuella kullar och informerar om när man kan ställa sig i kö. På så vis kan man alltid få snabbt besked om det finns en hamsterunge eller ej! 

Eftersom vi har ett aktivt flöde så behöver du bara följa hashtaggen för den kull du är intresserad av. Går honan tom meddelas även detta vid IG och FB.

Hamstern hämtas hos oss i Sundbyberg om inte annat avtalas. Observera att gps:er brukar visa till fel garage och till Rissneleden istället för till Skidbacken, där vi bor. Mer information om adress och hur ni hittar till oss när vi bokar tid för hämtning.

 

Vi är öppna för att hjälpa till att ordna transport eller t o m mötas upp och vi deltar ofta på utställningar runtom i hela Sverige. Vi har hamstrar som bor i Skellefteå såväl som i Göteborg och har även exporterat hamstrar och duprasi utomlands :) Vi förbehåller oss dock rätten att neka till köp om inte allt känns rätt och föredrar hämtning hos oss på plats, eftersom vi gärna visar hantering och svarar på frågor utan stress.

Vi vill gärna fortlöpande ha kontakt med våra hamsterköpare för att kunna stötta er men också för utvärdera vår avel. Det är givetvis inget krav, men något vi uppskattar väldigt mycket. Inga frågor är dumma frågor - vi ser hellre att ni frågar en gång för mycket än en gång för lite.

 

Ifall ni av olika anledningar inte kan ha kvar hamstern vill vi att ni i första hand kontaktar oss, så kan vi hjälpa er med att den får ett bra hem alternativt ta tillbaka den. 

 

Vi betalar inte tillbaka några pengar om vi skulle ta tillbaka er hamster, eftersom detta skulle uppmuntra till oansvarigt köp - det skulle bli "fritt fram" att köpa en söt hamsterunge och sedan lämna tillbaka den och få tillbaka pengarna när man tröttnat och hamstern blivit vuxen. Däremot får ni gärna behålla hamsterns bur och sälja denna vidare.

Varje uppfödd kull taggas med hane x honans namn, t ex #chiccoxdacia, så att man lätt kan se alla bilder som är kopplade till sin egen hamster, från den är 14 dagar och framåt, och även se hur kullsyskonen utvecklas!

Vi nås lättast via Messenger eller Instagram DM, och ni är även välkomna att ringa. Tänk dock på att vi jobbar/går i skolan dagtid mellan 07:00-17:00, så vanligt vett hoppas vi att ni har. SMS och mess går alltid att skicka - vi svarar på dessa när vi har möjlighet och försöker att vara snabba.

 

Detta är vår hobby, inte vårt företag!

 

Skulle det vara något akut som gäller en köpt hamster uppfödd av oss ska ni dock aldrig tveka. Akuta medicinska ärenden ska man givetvis uppsöka veterinärvård för direkt om ni inte får tag på oss!

Contact

+46 709 419 409

©2018 by HamstersofSweden. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now