top of page
Om oss

Vi är guldhamsteruppfödare som finns i Stockholm.

 

Bakom HofS - Hamsters of Sweden - finns Tina och Isobel (mor och dotter). HofS historia började med att Isobel fick en efterlängtad vintervit dvärghamster från Bromma Zoo 2016 och vi startade då även ett instagramkonto som fick det något pompösa namnet "HamstersofSweden" - alltid retar det någon + att det snabbt går att se varifrån vi kommer då IG är en internationell arena. 

Vi fick dock många frågor om varför vi skrev på engelska av andra svenska uppfödare och i dag är det mer regel än undantag att man skriver på engelska. 

 

Vi gjorde som de flesta andra, och läste på "i efterhand", eftersom Tina i sina yngre dagar haft dvärghamster tidigare - hur svårt kan det vara, liksom? Men sedan dess har många nya rön framkommit och vi har fått lära om och ta till oss ny kunskap. Detta har dock gjort oss ödmjuka inför det faktum att vi alla är nybörjare och vi försöker dela med oss av vår kunskap på ett trevligt sätt utan alltför många pekpinnar, utan vi förklarar alltid varför.

 

Vi fick alltså upp ögonen för hamsterforumen på Facebook och för utställningar, lärde oss mer om varför man inte bör stötta handeln med zooaffärsdjur och köpte våra första hamstrar med stamtavla och blev än mer involverade i såväl utställningar som föreningsliv.

 

Bland annat var jag, Tina,  ordförande för Svenska Hamstersällskapet under 2019-2021, men valde att ta en paus från styrelsearbetet pga en tuff tid med cancer i familjen samt för att jag inte tror på att man som ledare ska sitta alltför länge på samma plats, utan att både föreningen och man själv växer genom att låta andra personer få ta plats.

Vi föder nu upp guldhamstrar på hobbynivå, fast på "rätt sätt" och lägger ner mycket tid, energi och pengar för att meritera våra hamstrar på utställningar runtom i Sverige samt kan åka långt för att låna hem en hane som vi tror kommer att komplettera vår hona på ett bra sätt och på att ge våra hamstrar bra omvårdnad och berikning.

Du kan läsa mer om vår filosofi om guldhamsteravel på annan plats på hemsidan.

Vi är sedan 2019 registrerade uppfödare i Svenska Hamstersällskapet och sedan 2020 även i SHF.

Vi finns i Sundbyberg & Södertälje.

Välkommen!

Isobel_edited.jpg
bottom of page