top of page
Hamsteraktivering

Här kommer vi att kontinuerligt lägga ut tips om hur man aktiverar sin hamster. Sidan är under uppbyggnad :)

Toarulle.jpg

AKTIVERING & BERIKNING

På vårt instagram-konto Hamsters of Sweden har vi börjat samla våra aktiverings- och berikningstips under #hofsactivatingtips - Oavsett hur fin eller stor bur man har till sin hamster är det viktigt att ge den berikning och aktivering.

Hamsterhage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett sätt att aktivera sin hamster är att ge den en hage. Vi rekommenderar att man bygger en egen hage av t.ex plexiglas, kanalplast eller mjölkpapp då de hagar som finns att köpa inte är så bra. Man måste dock tänka på att hamstrar är bytesdjur och kan tycka att det är otäckt med öppna ytor, så när man möblerar hagen ska man ge den många olika ställen den kan krypa in i eller gömma sig under.

 

På Svenska Hamstersällskapets facebooksida hittar du en artikel och hamsterhagar, vad man ska tänka på och hur man bygger dem. Du hittar den artikeln HÄR

 

Tänk på att alla hamstrar inte vill vara i hage utan blir stressade av detta och då får man ge dem andra berikningar.

Växter i buren

Växter i buren är ett sätt att både berika sin hamsters miljö och att ge den en stunds aktivering. En artikel som jag skrivit om vilka växter man kan ha i buren hittar du här. 

Vilda växter

I vårt fina Sverige har vi många vilda växter som vi själva kan plocka, ibland på vår egen tomt, och berika hamsterns bur med såväl färska som torkade. Du hittar en artikel om vanliga svenska växter man kan plocka här En lista på vilka träslag som det är okej att lägga in i buren och vilka du ska undvika hittar du på denna hemsida

Obs! Tänk på att vissa växter inte är nyttiga för en dräktig eller digivande hamster!

hage1_edited.jpg
bottom of page