Till salu

sta kull: se "planerade kullar".

Våra guldhamsterungar kostar 500 kr/st och våra kinesiska hamstrar kostar 400 kr/st. Då ingår registrerad stamtavla, skötselråd, engångstransport vid behov, lite bomaterial från "hemmaburen" för extra trygghet vid flytt samt övergångsfoder.  Äldre hamstrar kan ha reducerat pris, se aktuellt pris i varje annons.

Guldhamster, uppdaterat 2021-10-13- se "ordlista" längre ner om vad förkortningarna betyder.

HofS Phoenix finns till salu för sällskap. Phoenix är en långhårig guldhamsterhane som är normalfärgad umb. Han har dock inte så "bra" långhårspäls för att vara hane, utan bara lite extra fluffig vilket gör honom lättskött, 200 kr. Mer om Phoenix + bild här

TILLGÄNGLIGA FODERVÄRDSHAMSTRAR:

Kontakta oss för mer info. Vi har några hanar vi gärna ser kommer till sällskapshem utan kostnad mot att vi får använda dem i avel vid enstaka tillfällen.

Planerade och kommande kullar, se HÄR

Kinesisk hamster

Vi har vuxna individer till salu - kontakta oss för mer info. 

Vuxna guldhamstrar till salu:

 

Ibland har vi lite äldre guldhamstrar som vi inte ska använda i avel till salu. En lite äldre hamster har många fördelar - de är redan tama och deras personlighet är redan utvecklad. Man slipper en eventuellt jobbig tonårstid (som kommer ungefär lagom till att hamsterungen börjat acklimatisera sig till sitt nya hem). Vi lägger ut tillgängliga vuxna hamstrar här.

HofS Phoenix, lh nf umb, född 2020-11-22. Lugn och försynt hane som är tam och snäll & som vi har bestämt oss för att inte använda i vår avel söker nu ett nytt sällskapshem. Phoenix har ingen svårskött hanlånghårspäls utan är bara lite mer fluffig. Kontakta oss för mer information. PHOENIX FINNS FORTFARANDE KVAR Pris: 200 kr. Se bild här

Fodervärd

Ibland söker vi fodervärdar till våra framtida avelshamstrar, både hanar och honor. Hör av dig för mer information! Obs: för att vara aktuell som fodervärd bör du bo i Stockholmsområdet.

Avelshanar

Vi lånar ibland ut våra hanar till betrodda uppfödare mot avgift. För närvarande är språngavgiften en unge ifall det är en intressant kombination som passar in i vårt avelsarbete alternativt 1.000 kr för utställningschampions och 500 kr för övriga hanar. När hamstern överstiger en viss ålder kan ev. reduktion av språngavgift ske.

Krav för att få låna avelshane är att din hona är minst 5 månader, utställd med lägst kvalitet 1 i standardklass, är registrerad i Svenska Hamstersällskapet eller SHF samt att du kommer att registrera ungarna i någon av föreningarna.

"Ordlista"

 

Dom spot= dominant spot (en teckning där hamstern blir vitfläckig)

Intresseanmälan/intresselista: Man har inte bokat någon hamster, enbart berättat att man är intresserad av en hamster eller en viss hamsterunge från en viss kull. Ingen avgift och inga konsekvenser ifall man hittar en annan hamster man hellre vill ha någon annanstans.

Kh=korthår

Lh=långhår

=mörkörad

Umb=umbrous, en teckning som gör hamstern mörkare. De vita halvmånarna hos en nf blir grå istället för vita.

Nf=normalfärgad

Satin - pälsen är extra glansig men kan vara lite tunnare

Rex=vågig päls och lockiga morrhår

Skp=Sköldpaddsfärgad (en teckning som enbart honor får)
Svart färgkategori=En grupp av färger där bl.a svart och dove ingår.

=svartögd

Tinga=du bokar en hamster/hamsterunge mot avgift och är garanterad just den hamstern.  Avgiften betalas inte tillbaka vid ev. ånger. För hamsterungar står man på intresselista från kullen är 14 dagar (då vet man att de klarat sig) och vid 3,5-4 veckors ålder tingar man sin unge.

Viltfärgad färgkategori=En grupp av viltfärger där bl.a normalfärgad, rost och cinnamon ingår

Rubrik 1