Till salu

"Mango"

sta kull: se "planerade kullar".

Våra guldhamsterungar kostar 500 kr/st och våra kinesiska hamstrar kostar 400 kr/st. Då ingår registrerad stamtavla, skötselråd, engångstransport vid behov, lite bomaterial från "hemmaburen" för extra trygghet vid flytt samt övergångsfoder.  Äldre hamstrar kan ha reducerat pris, se aktuellt pris i varje annons.

Guldhamster, uppdaterat 2021-07-07 - se "ordlista" längre ner om vad förkortningarna betyder.

HofS Modron aka "Mango" söker sitt egna hem. Mango är 1 år gammal och kom tillbaka till oss då det förra hemmet tappat intresset. Vi har haft henne under utvärdering och hon är en trevlig, rejäl hamster som är relativt lugn för att vara hona. Mango säljs för en symbolisk summa om 100 kr pga hennes ålder.

e: Goldline's Jalopähkinä, kh nf

u: HofS Ombre Rose, lh dove

Förväntas födas: 2021-07-15

Vi börjar ta emot intresseanmälningar på denna kull via messenger på vår facebook-sida: 2021-07-29

Redo att flytta: fr.o.m 2021-08-19

Övrigt: Kort- och långhåriga ungar i vilt- och svart färgkategori.

Följ kullen: #jaloxrose

e: Queens Luke Skywalker, lh vit sö mö

u: HofS Queen Hippolyta, lh cinnamon

Förväntas födas: 2021-07-06

Vi börjar ta emot intresseanmälningar på denna kull via messenger på vår facebook-sida: 20/7- INGA UNGAR, omparning på g, mer info kommer

Redo att flytta: 10/8

Övrigt: Alla ungar blir långhåriga i vilt- och cremekategorin samt silver.

Följ kullen: #lukexqueenie

TILLGÄNGLIGA FODERVÄRDSHAMSTRAR:

Kontakt oss för mer info. Vi har några hanar vi gärna ser kommer till sällskapshem utan kostnad mot att vi får använda dem i avel vid enstaka tillfällen.

Planerade och kommande kullar, se HÄR

Kinesisk hamster

Vi har vuxna individer till salu, även med avelsplats - kontakta oss för mer info. Våra kinesiska hamstrar kostar 400 kr.

Ibland har vi lite äldre guldhamstrar som vi inte ska använda i avel till salu. En lite äldre hamster har många fördelar - de är redan tama och deras personlighet är redan utvecklad. Man slipper en eventuellt jobbig tonårstid (som kommer ungefär lagom till att hamsterungen börjat acklimatisera sig till sitt nya hem). Vi lägger ut tillgängliga vuxna hamstrar här.

Fodervärd

Ibland söker vi fodervärdar till våra framtida avelshamstrar, både hanar och honor. Hör av dig för mer information! Obs: för att vara aktuell som fodervärd bör du bo i Stockholmsområdet.

Avelshanar

Vi lånar ibland ut våra hanar till betrodda uppfödare mot avgift. För närvarande är språngavgiften en unge ifall det är en intressant kombination som passar in i vårt avelsarbete alternativt 1.000 kr för utställningschampions och 500 kr för övriga hanar. När hamstern överstiger en viss ålder kan ev. reduktion av språngavgift ske.

Krav för att få låna avelshane är att din hona är minst 5 månader, utställd med lägst kvalitet 1 i standardklass, är registrerad i Svenska Hamstersällskapet eller SHF samt att du kommer att registrera ungarna i någon av föreningarna.

"Ordlista"

 

Dom spot= dominant spot (en teckning där hamstern blir vitfläckig)

Intresseanmälan/intresselista: Man har inte bokat någon hamster, enbart berättat att man är intresserad av en hamster eller en viss hamsterunge från en viss kull. Ingen avgift och inga konsekvenser ifall man hittar en annan hamster man hellre vill ha någon annanstans.

Kh=korthår

Lh=långhår

=mörkörad

Nf=normalfärgad

Rex=vågig päls och lockiga morrhår

Skp=Sköldpaddsfärgad (en teckning som enbart honor får)
Svart färgkategori=En grupp av färger där bl.a svart och dove ingår.

=svartögd

Tinga=du bokar en hamster/hamsterunge mot avgift och är garanterad just den hamstern.  Avgiften betalas inte tillbaka vid ev. ånger. För hamsterungar står man på intresselista från kullen är 14 dagar (då vet man att de klarat sig) och vid 3,5-4 veckors ålder tingar man sin unge.

Viltfärgad färgkategori=En grupp av viltfärger där bl.a normalfärgad, rost och cinnamon ingår

Rubrik 1