top of page

Vi minns...

På denna sida hedrar vi de hamstrar som har passerat till andra sidan "regnbågsbron" 

Det är med stor sorg vi meddelar att Ch. Mapilamis Zimon har gått vidare över regnbågsbron. Du är mycket saknad!

 

Pearl.jpg

<----"Pearl", rysk vintervit dvärghamster köpt på Zoo, därav klassad som "hybrid" då hon inte hade stamtavla. Pearl var en väldigt energisk tjej som var som en vit liten snöboll. Snäll men ingen större ro till att "gosa". Hon var pigg in i det sista och somnade in under senare delen av 2018 då hon var cirka två år gammal.

"Fingal"Rysk vintervit dvärghamster i färgen sapphire pearl med stamtavla. Fingal var en omplacering som vi tog hand om vid ca 1,5 års ålder då familjen skulle skaffa hundvalp och inte längre hade tid att ta hand om Fingal och hans kullbror Felix. Fingal dog i slutet av 2018 och blev lite mer än 2 år gammal. Han bodde ihop med Zara men fick aldrig några ungar ihop, förmodligen för att han var så gammal att han blivit steril. Han hade tidigare bott ihop med sin kullbror men började slåss och var tvungna att säras på.

Fingal.jpg
Bob.jpg

<----"Bob", chokladfärgad guldhamster. Bob var en liten guldhamster med underbar chokladfärg. Han var en väldigt studsig och nyfiken unge som ville vara överallt och helst samtidigt - ett litet kvicksilver i handen! Där fick alla som påstod att hanar var så lugna och lätthanterliga! :-D Han lugnade dock ner sig när han var ca 4,5 månad, men gick bort sommaren 2018 endast ca 6 månader gammal. Vi misstänker att han hade en tumör i magen, men hela händelseförloppet gick väldigt fort.

bottom of page