top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Babyboom!


Foto på Turmalins första kull


I skrivande stund har vi två födda Campbellskullar och två födda guldhamsterkullar! I Campbellskull 1 består av 4 ungar. Mamma Turmalin var dock lite sneaky och hade gömt dem på olika ställen, så först trodde vi att hon bara hade fått två stycken ungar. Pappa till denna kull är Dragon's Hattifnattar, vars farfarsfar är Forsbacka's Chucky, som i dagarna konstaterades ha RF, varför vi inte kommer att sälja någon från denna kull till avel, utan behålla dem själv.


Campbellskull nr 2 är vår egenuppfödda HofS Azurit mamma till och pappa är Valinors Jungle Bird och det ser ut att finnas 7 st ungar i boet. Avelsplatser finns ev.


Guldhamsterkull nr 1 (G2-kullen) är Winterhea2rt mamma till och Capone pappa. Även här var mamma lite sneaky. Hon gick inte upp något i vikt eller uppvisade de karaktäristiska bebisbulorna, så jag räknade med att hon skulle gå tom. Tji fick jag! Dock oklart hur många ungar det blivit.


Guldhamsterkull nr 2 (H2-kullen) är Rosemary stolt mamma till. Hon har sina ungar under en vikt kartongbit istället för det fina vulkanboet hon gjort iordning, så jag har kunnat se att det finns ca 6-7 ungar iaf.


Vi vet i skrivande stund inte om guldhamsterkull nr 3 (I2-kullen) ännu fötts. Den mellan Shimizu och Grimmreaper, men den borde ha fötts igår kväll/natt då parning skedde samtidigt som Rosemary, så vi ska försöka få en sneakpeak ikväll så att allt ser bra ut. Vi är såååå nyfikna!


Nu väntar 14 dagars ångest innan vi vet att allt gått bra - håll tummarna!!

147 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page