top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Azza & Diegos ungar har kommit!Charlies ungar anlände en dag "tidigt" hos Komorebis hamsteruppfödning, så jag beslöt mig för att kontrollera Azzas bo redan i lördags morse. Hon kom upp när jag fyllde på fröblandning men såg inte märkbart smalare ut, så jag hämtade lite barnmat, så att hon skulle fylla på med energi inför kvällen/natten då jag beräknat att ungarna skulle komma. När hon fått barnmaten, som hon lät sig väl smaka av, kunde jag se hur det rörde sig i boet. Jag kollade lite närmare och mycket riktigt låg där ett gäng med små knyten. Jag ville inte störa för mycket, eftersom hon kanske fortfarande födde utan skyndade mig på att stänga buren och låta henne vara ifred. Nu har vi tittat lite närmare och kan räkna till 10-11 stycken (vi rör inte i boet, så det är svårt att veta till 100% hur många det är. Så nu har vi två olidligt spännande veckor framför oss innan vi får börja hantera ungarna, kan kolla kön samt se hur många som överlevt. Det är lika spännande varje gång det kommer en ny kull till världen!


Bilden är inte på Azzas kull, utan från den kull som Azza kommer ifrån när de var ca 14 dagar. Även den kull som Azza kommer ifrån var en riktig "regnbågskull", där det kom 2 silversvarta skp-honor, 1 silvergrå skp-hona, 1 b/y-hane, 1 chocholate-yellow-hona, 1 nf-hane, 1 nf skp-hona, 1 gul hane, 1 silverpear-honal samt 1 black silverpearl-hona, så det är spännande att se hur fördelningen blir i denna kull! :-D


I övrigt fick jag svar från SHF på min motion i fredags. De tyckte att motionen (se tidigare blogginlägg) var för lång och "rörig" och bad mig korta ned den. Jag försökte skriva den pedagogiskt och lägga upp "bevis" samt argument. Hela motionen är ju upplagd enligt den "mall" som SHF själva lagt upp och bett att man ska följa, så jag tycker att det är konstigt att den fick anmärkning.


Vidare är det också konstigt att jag inte fick mer direkt respons ang detta, utan först nu i fredags. Det blir ju väldigt tajt iom att årsmötet är den 2/2. Jag kommer dock att skicka in den direkt idag både via post och epost som tidigare. Denna gången bad de specifikt att skicka den via post, vilket också är konstigt då det inte står något om att man måste göra det på deras hemsida?


Jag har dock ännu inte fått något svar på min fråga till SHF-styrelsen ang förtydligande om de nya karantänreglerna, så nu har anmälningstiden till Finland gått ut :(

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page