top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Back on track!

Det var ett tag sedan vi skrev här sist och mycket har hänt. Vi valde att inte förnya vårt hemsidespremium-paket och trodde naivt att hemsidan skulle finnas kvar fast med reklam, men istället försvann hela sidan!


Nu har vi vackert fått betala för ännu ett år, så här är vi: adapted and improved! ;-D


Vi har gjort en del förändringar här på hemsidan, bl a i hur vi för intresselista för hugade hamsterspekulanter, dvs inte alls! Vi lägger nämligen över jobbet på er guys! Vi har valt att öppna upp intresselista först när aktuell kull är minst 14 dagar gammal. Mer om det kan ni läsa under "köpa hamster av oss" :)


Vi har även valt att inte fortsätta uppbyggandet av "tidigare kullar"-sidan utan har valt en annan approach där - spännande, va?! :-D


Vi har uppdaterat en hel del med bl. a nya hamstrar, de som lämnat oss (Zimon och Thea, bl.a) och även lagt till vissa sektioner som t.ex hamsterspråk och beteeden, eftersom vi får en del frågor om detta, även från människor som inte har hamster från oss.


Annat är fortfarande under bearbetning; mat, t ex. Det kapitlet är dock behandlat till viss del i våra skötselråd som följer med när man köper hamster av oss :)


Våra planer framöver för sidan inkluderar att bli mer aktiv på bloggen - KANSKE - att bygga en sida för våra duprasis och att vidareutveckla mat-avsnittet.


I övrigt så blev vi i maj registrerade uppfödare i Svenska Hamstersällskapet, vilket känns som ett stort steg framåt! Har för mig att jag ev. redan har skrivit om detta, men just nu är jag sjuk och lite ofokuserad, så jag skyller min demens på det.


På utställningsfronten har det gått lysande! På SM placerade sig två av våra egenuppfödda; HofS Future blev 4:a, Hofs Genie blev 5:a och ytterligare ett gäng fick cert. På NM blev HofS Genie 4:a!


Den senaste utställningen var här i Stockholm på Arken Zoo i Kungens Kurva och där blev HofS Future BIS-2, BIR-1 och Bästa senior medan vår import Ryssgubbe med anor från bästa Zoohyddan blev BIR-2 och Bästa junior! Hofs Geb blev BIR-4 för finska domarna och BIR-2 för svenska medan vår samägda importhane BBeauty's Alasco blev BIS-OST och BIR-OST för svensk domare!!!


Det kändes nästan genant att gå fram då jag även skrivit för den finska domaren, men jag hade dolt väl vilka utav hamstrarna jag ägde, så det var roligt att se hennes genuint förvånade ansikte när hon ropade upp hamstrarna som placerat sig och jag klev fram TRE gånger! :-D (övriga hamsterägare var nog mindre roade, men men... )


Man ska dock veta att utställningsresultat går upp och ner, likväl som hamsterns kondition. Man ska ha tur att pricka in formtopp, få en domare som gillar just sina djurs typ etc. Alasco fick t.ex tvåa i kvalitet av den finska domaren medan han fick Cert och blev BIS-OST av den svenska - så mycket kan det variera! Så just nu passar jag på att njuta lite av framgången!


Nästa helg 9/11 blir det dubbelutställning i Göteborg med danska och svenska domare, vilket ska bli intressant att se hur de danska dömer! Jag räknar iskallt med att det går åt helvete! :-D Då ställer vi betydligt färre djur pga att fyra av våra honor är parade, snart fem! Det är lite många och några olyckskorpar kanske kraxar: huuuur ska deeet gå? Men det blev "tyvärr" så...


Caudry och Chessy har vi försökt para hela sommaren, men då tre uppfödare drabbades av röda hönskvalster, så fick jag ångest och behandlade alla mina hamstrar i förebyggande syfte för att inte riskera något. Detta kan dock leda till att honorna blir sterila i upp till ett halvår efteråt, tyvärr. Så därför gör vi nu ett sista försök innan de blir för gamla för att ta kull på överhuvud taget.


Genie & Future har dock parats som planerat. Elddis har också parats nu och har även hon parats vid ett tidigare tillfälle utan att det blev något :-( Det är alltså risk för att medlet fortfarande gjort det svårt för våra honor att bli dräktiga, samtidigt som vissa av våra avelshanar uppnått en hög ålder, vilket kan göra även dem sterila.


Vi räknar alltså kallt med att inte samtliga honor kommer att få kullar. Får alla det, får vi att göra! :-D Bisquit har vi valt att åter låta bli pappa pga att vi väldigt gärna vill att hans linje går vidare och vi misstänker att hans döttrar Caudry och Chessy, som var tänkt att föra linjen vidare, inte kommer att få några ungar :-(


Det är i sig en chansning eftersom äldre hamstrar också kan bli sterila. Å andra sidan är Bisquit vid otroligt bra vigör och att han är så pass gammal - snart två år - och inte har några tumörer eller andra hälsoproblem är för bra för att inte låta honom få ha roligt en sista gång!


Lång uppdatering, men nu ska jag avrunda - ha det så fint!

Longhaired syrian hamster male
Champion Smallthings Be My Bisquit - still going strong!
29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page