Sök
  • Tina

Corona & reviderade avelsplaner

...ställde ju till det en del. Inget Houten=inga nya avelsdjur, och inga utställningar på hela våren. I dagsläget hoppas vi att Hamstersällskapets SM på Solvalla sista helgen i augusti blir av. Det kommer dock att bli svenska domare i år pga just osäkerheten ifall utländska domare ens vill/får resa till Sverige.


I skrivande stund har iaf J-girl fått sin kull och vi väntar med spänning på att se hur många som överlevt. Hon gick upp 60 gram och var väldigt stor, men det var en svår förlossning som satte igång lite i förväg, vilket vi tror beror på ett stort antal ungar. Så vi tror att många ungar dessvärre strök med det första dygnet.


Nu är hon dock piggare men vi vill inte störa henne för att riskera något och ser fram emot fredagen den 15 maj då de förhoppningsvis öppnat ögonen och vi kan se vilka färger och kön det blivit! :-D Vi hoppas så klart på uuuuuuuumb!!!!


Genie är parad med Timansfallets Conn, en silvergrå hane, men det är lite storleksskillnad och Conn hade måttligt intresse, så vi är osäkra på ifall parningen tagit. Genie har gått upp i vikt, men det kan de ju göra även vid skendräktighet. Så vi får vänta och se, helt enkelt.


ifall det inte blir något så kommer hon att paras om med vår nya hane; BBeauty's Ostyn, en korthårig nf som bär på långhår. "Osten" kommer från en annan svensk uppfödare och är ca 1 år gammal med nya, spännande linjer för vår uppfödning!


Isadis kommer att paras med Kettil inom kort & näst på tur står Katalin och Kaylie. Blir en spännande sommar!

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Snart utställningsdags igen!

På söndag är det dags för utställning i Vretstorp igen - SHF arrangerar. Jag har som vanligt anmält ett gäng, bl.a sådana som inte varit på utställning alls samt sådana som som ställts ut enbart för S

SAVE THE DATE: Hösten 2021s utställningar

God morgon, Jag hoppas att jag inte jinxar något nu iom att vi i skrivande stund inte alls vet hur Corona-restriktionerna kommer att förändras under hösten, men så här ser alltså de svenska hamsterklu

Resultat SHF:s Retro-SM & Jönåker

Vi förstod aldrig att man kunde anmäla Retro-SM-hamstrarna (dit bara hamstrar som var anmälda till SHFs SM 2020, som blev inställt, fick anmäla sig, så vi anmälde snällt 3 av våra SM-anmälda djur (Zoo