top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Fler Rodipet-hjul till HofS!Två av hon-ungarna från Ö-kullen får demonstrera bredden på Rodipet Marathon Heureka-hjulet - ser det smalt ut? Nä, inte direkt, va :-D Ungarna väger runt 120 g fyi.Jag investerade i två ytterligare Marathon Heureka-hjul från Rodipet, som Halloween-present till hamstrarna, vilket jag lagt ut om på Instagram, eftersom Rodipet hade en kampanj, där de hade 20% rabatt på sitt sortiment i två dagar runt Halloween. Tyvärr hade jag själv redan beställt hjulen, som jag tycker är de absolut bästa på marknaden, vilket jag ville tipsa om då jag rent generellt gillar Rodipets sortiment med artanpassat och uttänkt sortiment. Jag har iofs inte testat de omtalade "Nite Angel-hjulen", men har svårt att se att de kan vara bättre än Rodipets. Av vad jag kan se på bilder så ser de lättvälta ut, vilket är ett problem med mina honor, plus att navet inte är "täckt"


Dock fick jag en del frågor på instagram, där man frågade ifall hjulen var tysta, om de är tillräckligt breda för en guldhamster samt ifall hamstern har korrekt kroppsställning när de använder det. Svaret på alla dessa frågor är JA!


Varför jag tycker att det är så bra:

* Helt tyst! (trots flera månaders användning - en del hjul är tysta när de är nya men börjar låta efter ett tag; trähjul kan börja vobbla och Trixie-platshjul kan börja skrapa mot ställningen)

* Lätt att tvätta rent! (vilket kan vara svårt med trähjul)

* Hamstern kan inte välta det (vilket de kan med t.ex Trixie)

* Hamstern kan inte klättra upp på baksidan (vilket de kan med t.ex de flesta trähjul på marknaden)

* Inbjuder inte till gnag (vilket t.ex trähjul kan göra - samtliga mina med kork i har fått korken demolerad och/eller gnagd fot)

* "Navet" är täckt, dvs långhårspäls kan inte fastna i "navet"

* Sägs ha "massage effekt" för hamstertassar, vilket jag dock inte vet ifall jag tror på, men men... bra för att undvika s k bumble feet.


Obs: Jag är inte sponsrad. Tyvärr! :-D


Nackdelar? Ja, det är rätt rejält stort, så du kan inte ha vilken bur som helst, samt att det är relativt dyrt - dock väldigt prisvärt! Insåg nu när jag kollade ifall jag skulle beställa ett Niteangel-hjul att Rodipets inte är lika dyrt som det; $41.99 ($41.99$41.99 / Count) + 30,80 dollar i frakt (!!)Det omtalade Niteangel-hjulet. Bild från nätet.


251 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page