Sök
  • Tina

HofS Kitaro - terapihamstern!
I maj fick vi en förfrågan från ett äldreboende i Solna med djur- och naturinriktning ifall vi hade någon hamster att låna ut till deras verksamhet under en period. Efter lite mer efterforskning om både äldreboendet och ansvarig personals tidigare kunskap, så kändes det väldigt rätt att tacka ja!


I och med Corona hade många av äldreboendets vanliga aktiviteter ställts in. Kitaro har blivit något de både haft föreläsningar om och något som brutit tristessen, något att samtala om och någon att samtala med. Han har även fått följa med in och "väcka" pensionärerna på morgnarna, vilket gett dem en bra start på dagen.


Varför Kitaro?

Vi hade flera hamstrar att välja på och Kitaro var lite av en chansning då han är rätt ung och inte är en så erfaren utställningshamster som t ex Geb. Även fast han är världens snällaste och lugn med oss, så är det alltid annorlunda när hamstern kommer till en helt ny miljö med nya lukter etc, så vi är otroligt glada över att Kitaro kunde leva upp till våra förväntningar.


En annan aspekt var Kitaros dygnsrytm. Han är gärna vaken på förmiddagarna, så när de boende åt frukost etc, så skulle han inte bara ligga i sitt hus och sova, utan vara aktiv i buren och vara sugen på socialisera sig, så vi kände att hans dygnsrytm var den som skulle passa äldreboendet bäst.


Nu är Kitaros tid på äldreboendet snart till ända och vi hoppas att Corona snart får ett slut och att pensionärerna får ta emot besök av nära och kära och kan utbilda sina barnbarn i hamsterägande :-D

45 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Sommaruppdatering

Denna sommar har hittills inneburit både ris och ros. Det negativa är att vi förlorat två kullar samt fått en kull med bara 1 unge samt en hona som gått helt tom. Däremot har vi fått tillfälle att köp

Contact

+46 709 419 409

©2018 by HamstersofSweden. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now