top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

HofS SM-resultat SHF, Vretstorp 2022
Guldhamster:

SM1Jun-22, SMP1Jun-22, SMPV-22 Zoohyddans Nypon, även Bästa Vilttecknad

SM4Sen-22 HofS Xaar

Bästa Långhår: HofS Waltari

Roborovski:

SM1Jun-22, SMP1Jun-22 och SMPV-22 Cantata's Veronica (som även fick några HP:n)


Om utställningsdagen:


Det var en trevlig utställning i välkända lokaler och roligt att träffa så många andra uppfödare, även om man inte kunde umgås/prata särskilt mycket när man "jobbade". Utställningshelgen började egentligen redan på fredagen, då jag hämtade upp mina fodervärdshamstrar HofS Xaar och HofS Z Waltari, som fick övernatta.


Brukar i vanliga fall göra iordning utställningsboxarna i god tid, men då det var utställning i Finland helgen före, som också tagit tid och kraft, så blev jag inte klar med dem samt packning och kunde gå och lägga mig vid 01.


Halv fem ringde väckarklockan och det var dags att stiga upp igen. Hundarna rastades och sedan packades hamstrarna ner i sina transportburar och fick gurka. Mat låg i sedan kvällen innan. Boxarna tejpades då locken på Ferplast-transporterna har en förmåga att lätt åka upp. 5 guldhamstrar, 1 robbe och 4 campbells fick följa med denna gång - hade visst glömt att anmäla Puukiipijä.


Jag mötte upp Marie från Chibi-Chan vid Hallonbergens centrum kl 06 och sedan bar det iväg till Vretstorp. Vi gjorde ett pitstop för lite frukost och fortsatte sedan till utställningslokalen. Jag hjälpte till med inblåset och skulle därefter vara handler, men då Margaretas (Mapilamis) skrivare blivit sjuk, fick jag med glädje hoppa in där.


Maggan dömde dvärgpet och skulle senare på dagen iväg på babyshower, så vi öste på och blev snabbt ett sammansvetsat team. Det var överlag välskötta dvärghamstrar i Pet-klass, några Campbells som var lite väl runda (enligt mig personligen) och några med misstänkta symtom på glaukom, så jag hoppas att man håller koll på detta både som ägare och uppfödare.


Samtliga dvärghamstrar hade dock ett mycket fint temperament, förutom någon enstaka Roborovskis, som var så där popcorn-aktiga som de brukar vara. Annars fanns det flera supermysiga Robbar som imponerade stort med sitt härliga temperament och jag har sedan länge reviderat min egen åsikt om robbar som enbart "tittdjur".


Maggan var klar med sin bedömning vid 13-tiden och då åt vi lunch-tacos tillsammans med Ingunn, Natalie och Marie, vilket var trevligt även om lunchen var kort för att snabbt kunna återgå till bedömningarna.


Jag pratade lite med Robbe-uppfödarna Sara (Cantata's) och Emelie (Fantasia's) och det slutade med att Cantata's Veronica samt Fantasia's Rapunzel fick följa med hem. Tror att ev Sara ångrade sig lite när Veronica senare tog hem "grand slam" och blev SM1Jun-22, SMP1Jun-22 och SMPV-2 samt fick HP:n 😄 Meeeen Sara tröstade sig med att hon hade kullsystern kvar, som dessvärre fått stanna hemma pga bitmärken.


I övrigt var det jätteroligt att Nypon gjorde så bra ifrån sig på sin första utställning - bra jobbat Alexandra med Zoohyddan's! Och jag är även stolt över Xaar (Happy) och Waltari (Joey), även om jag hade hoppats på cert för Ilona och Sonata också som vid dagens utställning enbart fick "släta ettor". Mina Campbells fick också enbart och likaså Lucyfur, så han kommer nu att få flytta ihop med en av Frozen-honorna och "pensioneras" från utställning 🙂


Efter lunch ryckte jag in som handler för Ingunn samt plockade ihop sekretariatgrejer, disk och skräp. Senare på eftermiddagen kunde jag börja samla ihop mina djur och tejpa boxar. Men glömde tydligen två....


Efter prisutdelningarna var klara och Marie hade tagit storslam och vunnit hela SM med sin vackra Campbells, så skjutsade jag hem Marie. Därefter var det Joeys tur att bli hemskjutsad (Waltari). Ungefär halvvägs hör jag hur det prasslar på ett sätt som gör att det låter som att det kommer UTANFÖR transportboxen. Jag håller nervöst utkik i backspegeln efter en spatserande hamster, men som tur var höll han sig i kombiutrymmet, så han kunde lätt fångas in och återbördas.


Därefter var det Happys tur att åka hem till Sollentuna (Xaar) och då hade klockan hunnit bli 22:30. Lill-husse hade dessvärre hunnit somna, men han hade en fin överraskning som väntade på honom när han vaknade 😄 Stor-matte var glad men främst tacksam över att hon hittat och valt att köpa från en uppfödare.


Hon blir lite förskräckt när hon är ute på olika hamsterforum och läser om bitska hamstrar och var så nöjd över snälla och mysiga Happy, som med lätthet hanteras av samtliga i hushållet - och detta är verkligen målet med min uppfödning! Sedan måste man förstå att man själv måste göra en insats för att få en fin och snäll hamster, även om det första steget är att hitta en bra uppfödare. En uppfödare hinner dock inte befästa handtamhet på de 3 veckor de har på sig från dess att de får börja hantera ungarna vid 2 veckors ålder, så det är viktigt att följa uppfödarens instruktioner om detta och ta sig tiden under uppväxten, som går snabbt! 🙂


Sedan var det ÄNTLIGEN dags att åka HEM! Och vad hör jag då när jag nästan är hemma? Ytterligare prassel!! Kommer hem och parkerar i garaget och öppnar försiktigt bagageluckan för att inte någon hamster ska hoppa ut och racersprinta iväg. Och mycket riktigt; lilla Ilona kikar fram bland kassarna och blir motvilligt infångad igen!


Lesson learned: TEJPA ALLTID ALLA BURAR!!!

Jag bär upp alla hamstrar, priser och övrig packning från garaget och vad möts jag av i hallen? Millamore över hela golvet!! Oh nooooo...!!! Vår hund Bandit har roat sig och bitit sönder en svart sopsäck full med burinnehåll efter burstädningen och det finns nu t o m uppe i soffan.


Hundarna hade inte varit ensamma hemma hela dagen, men sonen hade varit inne på sitt rum och inte hört något, vilket jag kan förstå eftersom Bandit kan hinna göra detsamma ifall jag bara går på toaletten, Grrrr! Det är bara att bita ihop och röja samt plocka in alla hamstrar i sina hemmaburar. Därefter ska hundarna kvällsrastas och hamsterbebisarna få mat. Jag lägger mig i sängen för att "vila" lite innan jag tar något att äta - middag har det ju inte hunnits med - men somnar med kläderna på.


Stapplar ut på morgonkvisten med hundarna och tänker att jag borde uppdatera med resultaten på Insta också, men känner att jag inte orkar det. Då kommer jag på att jag ju kan spela in en fin reel, som ju just nu är "da shit" på Instagram, enligt alla experter och påbörjar...


Men... är bara så himla jättetrött, så det blir kortslutning i hjärnan när jag även ska prata engelska, så... jag ger upp den idén. Publicerar den ändå så att alla fina hamsterköpare som är ivriga att anmäla sitt intresse får veta att de får mer besked i veckan.


På jobbet tror de dock att jag är ledsen och nära att gå in i väggen - men nä, bara extremt trött och blir ännu tröttare av att veta att jag har en hel förmiddag med mer grundlig städning + dammsuga soffan, dokumentera hamsterungar osv att "se fram emot", vilket inte riktigt var med i mina söndagsplaner. Dessutom var jag helt nyvaken med bortgnidet smink så... nä, det var inte en vacker syn *S*

Nåväl! Efter lunch så drog jag till Magnus, som tog hand om mig och hade lagat god mat, en het Laksa-gryta med nudlar, och sedan binge-tittade vi på Netflix resten av kvällen, tog det lugnt och myste.

#dewaltxmonday-kullen bjöd dock på en överraskning, nämligen att det fanns mörkgrått däri - som sagt, livet som hamsteruppfödare blir inte alltid som man tänkt sig!

21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page