top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Idag flyttar Wrangler till Finland

...så jag kommer att möta upp transportören vid 19-tiden och därefter åka till Emelie och hämta upp robbar :) ...och göra nytt parningsförsök med Yksi. Trodde absolut på brunst igår, men icke! Inte heller Goldie brunstade. Kanske är morgonbrunstande honor. Igen... Zzzzz....


Tristare nyheter är att vår fina robbe Cantata's Veronica oväntat dog igår :-( Har meddelat uppfödaren, som trodde på ev. brusten kroppspulsåder. Det är inget som ligger i "släkten" och Veronics mamma är nu en välbevarad, äldre robbe, men det är alltid viktigt att meddela uppfödaren dödsfall, så att man kan hålla koll på sin avel. Alla uppfödare tror jag siktar på att få friska och långlivade hamstrar.


Även en av Sonatas ungar somnade in häromdagen. Det var den enda svarta ungen i kullen, de övriga tror jag är normalfärgade eller normalfärgad umb; HofS Bla2ck Sheep :-( Inga tecken på svällmage eller dylikt, däremot var anus lite rött, så antingen om den drabbats av förstoppning (de har ju börjat kravla ur boet och äter av mammas mat) eller att det var någon missbildning där.


Man räknar ju med att det är normalt att 1-2 ungar inte klarar sig, men det är verkligen väldigt ledsamt ändå. Varje gång det händer. Så just nu är det 10 av 11 födda ungar kvar i kullen, men jag har inte möjlighet att tjuvkika på dem då Sonata varit väldigt duktig på att bygga vulkanbo och varje dag "förbättrar" det när hennes olydiga ungar rymmer, så jag är hemskt spänd inför morgondagen och hoppas såklart att inga fler försvunnit. Vi stödmatar för fullt ifall det är så att Sonata har dåligt med mjölk.


Håll tummarna!HofS Ä Wrangler #dewaltxmonday

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page