top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Intensiv helg!

Det har varit en intensiv helg. Halloweenutställning på lördagen i Norrtälje. Fick på kvällen reda på att Helena, som har Rosens butik samt Roslagens hamstrar, var sjuk och inte kunde komma med sina sponsrade priser, så det blev till att kliva upp lite extra tidigt och åka iväg dit först och hämta upp dem. Samåkte med Marie vid Chibi-chan, vilket alltid är lika trevligt!


På vår väg fick vi höra att en av domarna, Lotta, råkat ut för punktering mitt ute i skogen och väntade på bärgare. Flera andra köade på motorvägen då det skett en bilolycka, så bedömningarna kom igång mycket senare än beräknat, inklusive provbedömningarna. Jag var inte alls taggad, men efter ett tag kom man in i det.


Jag var rätt snål på cert, upptäckte jag, så det kommer att bli intressant att höra vad Lotta har att säga efter att hon gått igenom allt material...


Resultatet då? Jo, över förväntan! Vi plockade hem 3 av 5 guldplaceringar;

BIR-2: NordJW Picus Ilona, cert

BIR-4: Tarragona, cert

BIR-5: SMPV-22, SM1Jun-22 Zoohyddans Nypon, cert


Övriga guldhamstrar fick enbart 1:a pris i kvalitet: HofS Xaar, HofS Å Nightwish & HofS Å Waltari.


Vår roborovski Cantata's Veronica blev BIR-1 och BIS-6 - Hon var dock den enda anmälda robben och iom att hon inte tog cert kändes det inte mycket att jubla över.


Vi ställde ut några av våra Campbells också:

Ahltin's Turmelin fick HP för sin färg o kvalitet 1.


Ahltin's Fernando ställde vi bara ut för att uppfödaren hade anmält honom istället för sin hamster, så vi tyckte det var lika bra att provställa honom trots att vi inte hade några förväntningar, men vi ville veta ifall han åtminstone hade 1:a i kvalitet, så vi swishade uppfödaren pengar för klassen då det inte gick för henne att anmäla den rätta hamstern då katalogen redan distribuerats. Har inte fått bedömningssedeln ännu då den hamnade hos uppfödaren, som gjorde anmälan. Men har fått höra från annat håll att han fick kvalitet-2. Så han kommer förmodligen inte att användas i avel, men kan säkert bli en älskad familjehamster istället :)


Valinor's Jungle Bird fick NOVIS (cert för Guide och Ost-hamstrar).


Vid prisutdelningen påtalade Lotta att hon känt något krypa på armen, så hon uppmanade alla att sanera, så när vi kom hem fick vi sätta igång med det arbetet. Igen... Har fortfarande inte upptäckt något hemma, tack och lov, men vågar inte chansa med sånt!


Hundarna ska nu få sin andra omgång med Frontline och hamstrarna har behandlats med Exner och var måttligt roade över det. Har även beställt Beahpar spot-on, efter tips från Elin!


Under söndagen hade vi fyra hamsterköpare som kom för introduktion och hämtning av sina hamstrar, en av dem var en VIPare, dvs en som tidigare köpt hamster av oss. Den innan var en korthårig och detta var den långhåriga bö offwhiten. Supertrevlig familj, så jag är så tacksam över att de väljer oss igen! :-D


Även vår höstlovs-hund Billie, som även var med på hamsterutställningen och skötte sig utmärkt, blev hämtad och även Happys ägare kom för honom. Capone, som varit utlånad för avel, kom hem igen, så jag var VÄLDIGT TRÖTT sedan...


Kikade till Sonata och ungar och de jag såg, såg ut att må fint - ska ta en närmare titt i kväll!


Hann med några timmars sömn innan det var måndag och dags att åka till jobbet igen ;-)
Sååå fint skrivet! <3 Jättenyfiken på vad de hittat på!
14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page