top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Med andan i halsgropen...

...så blev det en parning mellan Ilona och Nypon imorse! Jag försökte faktiskt få till en parning redan igår kväll, men trots att Ilona brunstade och på alla möjliga sätt försökte få till det med Nypon, så slickade han bara lite förstrött på henne, pussade på öronen och gick sedan och lade sig i ett hörn för att sova.


Jag försökte med alla tricks jag lärt mig med åren, men icke...Nypon var aktiv ett litet slag och gick sedan och lade sig och sov igen.

"Men brunstar hon verkligen då?"

"Men jaaaaa! Hon står i givakt klart och tydligt" (en brunstande hona står blixtstilla med rumpan i vädret och visar tydligt vad hon vill).


Klockan var ändå 23, så det var inte "för" tidigt, bara för tidigt för Nypon! X-D


Jag insåg att det inte skulle gå att tvinga fram något, så hamstrarna fick återgå till sina burar och jag krypa ner i sängen och ställa väckarklockan på halv fem och hålla tummarna för att brunsten fortfarande höll i sig. Normalt brunstar en guldhamsterhona i ca 12 h, men det finns såklart undantag åt båda hållen och jag var ju inte helt säker på när hon börjat brunsta.


Så med andan i halsen satte jag ihop dem i morse igen då båda redan var uppe och Nypon var mer aktiv och "på" denna gång. Ilona spelade lite svårtflirtad någon halv minut, men ställde sedan upp sig - hon brunstade fortfarande, hurra!!


Efter några tafatta försök för oskulden Nypon, fick han snart kläm på det hela och flera "riktiga" påstigningar skedde under den lite dryga halvtimmen de satt ihop - jay! När Nypon började bli trött igen så fick de gå tillbaka till sina burar.


Nu återstår 16 dygns väntan för att se om parning tog sig och födseln går bra. Därefter ytterligare 14 dagars ÅNGEST ifall ungarna kommer överleva, om mamman har tillräckligt med mjölk eller blir stressad osv, osv... Jag undrar varje gång varför jag utsätter mig för det här! *S*
21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page