top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Redan november

Det blev tyvärr bara två ungar av sex som överlevde i W-kullen, som fick Halloween-tema. Tre av ungarna dog i svällmage och den fjärde var bara "ynklig". Jättesorgligt, eftersom det fanns två riktigt fina dom spot-er plus att denna kull beläggs med avelsstopp för att inte föra svällmage-genen vidare.

De två som är kvar är dock jättefina och det var svårt att välja ut deras framtida hem, för det var många som anmälde sitt intresse. Eller ja, till HofS Wendigo Hunter, en silvergrå umb lh-hane, var det inte svårt då en tidigare hamsterköpare hörde av sig och ville tinga just honom och det fick hon självklart!


Mina tidigare hamsterköpare - som skött sig ;-) - kommer alltid att vara VIP hos mig!


Nr 2 har blivit en riktigt favorit. HofS Warlock Guardian, heter han, och är en silverdove långhårig REX satin-hane! Jag blev jätteförvånad över att det blev en rex då det inte finns någon rex på mamma Fammes sida. Men hon har ju visserligen import-hamstrar i stammen där detta inte är specificerat så det är ju ingen omöjlighet.


Han är dock riktigt lockig, iaf nu som ung - i skrivande stund 3 veckor - så namnet WarLOCK blev ju extra passande. Han kommer att flytta till en familj med en 13-årig dotter och jag kommer att ha möjlighet att låna honom för utställning, för det kommer att bli väldigt roligt att se hur han utvecklas då han ser lovande ut i dagsläget.


Halloween-utställningen har varit och avlöpte fint. Inga placeringar, vilket jag inte förväntat mig heller då mina bästa hamstrar för närvarande precis haft eller hade ungar. Dock fick vi med oss två cert, så HofS Queen Hippolyta blev därmed Champion och CALA's Arya of Sweden fick ett cert på sin första utställning - hurra!!


Övriga som ställdes ut fick 1:a pris i kvalitet - några med ett halvt poäng till cert-gränsen. LOL! Retsamt, men så är det! Vår kineshona HofS Daphne blev Bästa Senior också - jättekul!


Nu har jag uppdaterat mina planer och hoppas få möjlighet att låna hem en dove-hane från O-kullen. Tanken är att para honom med Arya :) Men först har vi Julshowen den 27/11 att se fram emot. Om jag inte har räknat helt galet så är V-kullen preciiiiis tillräckligt gamla för att delta så då kommer jag att ta med vår keeper Vicious Delicious och även Viking Kronos, som i december flyttar till Finland till Krissen Hamsula. Vi kommer att göra ett byte, så att jag får hem en nf bandad korthårshona istället :) Väldigt spännande!


Det har varit en tung period privat, men jag försöker att vara positiv och bibehålla min glädje även om det är svårt ibland. Ta hand om er!62 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page