top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Sommaren 2021

Som vi tidigare delat i vår story på instagram så fanns inga bebisar i Queenies mage. Nytt försök kommer att göras. Frågan är ifall vi ska testa en gång till med Luke Skywalker eller ta en annan hane. Luke är ju 1,5 år och rätt gammal. Samtidigt vill jag gärna använda äldre hanar om det går, då de är bevisat friska. Å andra sidan riskerar du att hanen är steril och att honans ålder tickar på. Då jag har stora djur i min linje har jag märkt att det är behäftat med att de tidigare blir infertila och då blir det inga ungar alls. Svår balansgång.


Näst på tur att få ungar är Rose, som är omparad med ny hane. Testade henne två gånger med Phoenix, som första gången var måttligt intresserad och enbart fick till en ordentlig parning och tröttnade rätt efter bara några minuter. Andra gången gick det bättre, men det tog sig inte. Rose parades därefter med vår finska import, men tyvärr gick hon över tiden och födde både döfödda samt levande ungar. Dock var de levande ungarna för medtagna för att klara sig.


Vi var även med på årets första hamsterutställning. Det var en dubbel cert-utställning i Svenska Hamstersällskapets regi på Farsta gård, en väldigt trevlig tillställning som var corona-anpassad, så ägarna fick vara med vid bedömning och få direkt feedback och hade möjlighet att ställa frågor till domarna, något som var väldigt uppskattat av deltagarna :-D


Vi är nöjda med bedömningarna. Alla hamstrar vi och våra hamsterköpare ställde ut bedömdes med kvalitet 1 (högsta kvalitet). Särskilt roligt var det att HofS Queen Hippolyta och HofS Rhaegar Targaryen fick cert av båda domarna!


Annars är jag glad över att få förtroendet att agera "hamsterkollo" åt några av våra hamsterköpare denna sommar också. Det är ingenting vi tar betalt för och gäller enbart våra egenuppfödda hamstrar som en service - och för att jag själv ska få träffa dem i vuxen ålder för att bättre kunna utvärdera min avel - till våra hamsterköpare.


Imorgon är det Retro-SM och vanlig utställning i SHF:s regi. Det ska bli roligt!15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page