top of page
Sök
  • Skribentens bildTina

Tillskott!I dag, onsdagen den 10 juni, kommer vi att hämta hem Catwoman, en svart hona från Hamstrarna i Dalsland, som kommer att få smeknamnet "Cattis". Sedan tidigare har vi utökat hamsteriet med BlackandBlue's Carolina Reaper (Carro) och Timansfallet Ceridwen (Lilla C) och vi väntar även på en nf umb-hane från Snögatans.


Lilla C är redan parad med HofS Ceylon. Från början var tanken att Geb skulle bli far, men han hade inget intresse av Lilla C! Så kan det gå - LOL! Hans pappa var ju "Monster", som vägrade att bli pappa till någon av Mapilamis honor och det var därför vi fick ta över honom. Hos oss blev han dock pappa till G-kullen vid första försöket! Så man ska inte tro att det allt alltid går enligt planerna. Då är det bara att anpassa sig! Men vi tror att denna parning kommer att bli lika bra även om vi inte kommer att nedärva Gebs långhår, däremot är Ceylon umb och har nedärvt bra sådan, så alla ungar kommer att bli umb i kullen och vi hoppas förstås på att det kommer att bli en hyfsad umb som vi kan jobba vidare med :)


Dessutom har Ceylon liksom Geb ett fantastiskt temperament, så vi är nästan lika nöjda med denna parning som den vi ursprungligen tänkt. Same but different... :-D


Nu hoppas vi bara att parningen tar sig. Lilla C närmar sig ettårsåldern och Ceylon är 1,5 år, något som borgar för friska ungar, men som dessvärre kan inverka på fertiliteten. Båda har ungar sedan tidigare dock, så vi håller tummarna! Beräknad födseln är 11/6-20. Man kan följa kullen på instagram under #ceylonxceridwen :)

80 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page