Sök
  • Tina

Uppdatering Diego x Azza-kullenNu har de som fanns på intresselistan för kullen kontaktats och valt sina ungar. (Alla finns fotade individuellt och utlagda på Instagramkontot Hamstersofsweden för de intresserade). Det känns riktigt bra med de köpare vi har fått kontakt med - härligt!


De som är bokade är: Dino, Delphi, Dita, Dani, Dulce Dario & Damita.


Kvar finns i skrivande stund: Dante (vit sö mö - gul, långhår - kan även vara homozygot silverpearl och det lär vi se längre fram ifall tippingen kommer med tiden som den kan göra), Delcine (sg heterozygot, skp korthår), Destina (sg heterozygot, skp, korthår) och Dacia (sg bö homozygot, långhår).


Tanken var att vi skulle behålla Dante och Dacia, men har nu nästan bestämt oss för att behålla Dante och Destina istället. Dacia är eventuellt bokad, så kvar finns alltså enbart Delcine, som har en underbar färg och fina sköldpaddsfläckar på ryggen. Hon är lite liten i min mening, men frågan är ifall hon växer på sig. Pappa Diego mognade sent och var en liten spink upp till 6-7 månaders ålder :)


I A-kullen var Adrienne den minsta och lite av den fula ankungen. Men hon växte upp, tog cert för holländsk domare på SHS SM 2018 och väger nu över 200 gram - so you never know och det är väl lite av charmen!


Vi skulle dock kunna tänka oss att sälja Dante med bibehållen avelsrätt (2 parningstillfällen) till reducerat pris (200 kr) till rätt person, d v s någon som är intresserad av utställning eller är villig att låta oss hämta upp och ta med honom när vi åker på utställning och helst bor i Stockholms- eller Södertäljeområdet, så att vi kan hämta upp honom när det är dags. Hör av dig om du är intresserad!


Även Destina kan placeras ut hos fodervärd, d v s gratis mot att vi får ta en kull ifall hon passar in i vårt avelsarbete och uppfyller våra krav. Vi brukar para våra honor runt 6-7 månaders ålder, så senast vid 8 månaders ålder skulle hon fritt övergå i fodervärdens ägo ifall vi beslutat oss för att inte använda henne :)


Det är samma här med lokalisering, d v s antingen är du någon som själv är intresserad av att ställa helst två gångar på olika utställningar alternativt bor i Stockholms- eller Södertäljeområdet, så att vi kan hämta upp henne när vi åker iväg på utställning. När det blir dags för kull kommer vi att ta hem henne och hon kommer att paras och föda kullen här, d.v.s alltså vara borta under en period av cirka 2 månader.23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

OBS! Pga höjda bensinpriser tar vi fr o m 1 mars 2022 ut 150 kr/transport då vi tar med andras hamstrar till/från utställningar eller person inkl hamster. Rabatt vid fler transporter kan diskuteras. V

Det blev tyvärr bara två ungar av sex som överlevde i W-kullen, som fick Halloween-tema. Tre av ungarna dog i svällmage och den fjärde var bara "ynklig". Jättesorgligt, eftersom det fanns två riktigt

I lördags blev V-kullen 2 veckor och öppnade ögonen. Vi kunde konstatera att det är en nf umb-hane (ska förmodligen till Finland) samt 1 sobelhona och 1 sobelhane. Namntemat blir travhästar på V; så d